Aller au contenu

 

Plus qu'un site, plus qu'un réseau social, les membres de Motards.net informent, partagent, donnent des astuces et conseils sur tous les 2 roues. Les motos et scooters anciens ou récents n'auront plus de secret pour vous !

Inscrivez-vous maintenant pour avoir accès à toutes nos fonctionnalités. Une fois inscrit et connecté, vous pourrez rejoindre un Club de motards, participer aux discussions, vous inscrire à un événement moto (balade, roulage, stage), ajouter votre site dans l'annuaire et bien plus.

Bienvenue sur Motards, le site qui vous informe sur tous les 2 roues. Plus qu'un site, plus qu'un réseau social, découvrez tout l'esprit motard en ligne ! Parcourez dès à présent les clubs, forums, tutoriels et photos de la communauté de motards pour vous informer au mieux sur la thématique de la moto et partager votre passion avec d'autres passionnés.

Motards vous offre la possibilité de créer un club gratuit sur ce site. Le club est un mélange de forum et de groupe Facebook qui vous permet de regrouper une communauté et partager votre passion avec des amis ou motards comme vous. Vous disposez alors de tous les outils pour gérer votre communauté et la faire grandir sur Motards.

Vous avez envie d'améliorer votre conduite ? Rouler sur circuit ? Aller vous balader en 2 roues ? Découvrez le calendrier des événements moto et scooter. Vous pourrez ainsi vous inscrire aux sorties moto, stages de pilotage ou encore aux roulages et autres rassemblements. Et pourquoi ne pas créer votre événement pour rassembler les motards de votre région ?

Le ch'nord


wwsrx61

Messages recommandés

Tiens comme tu parles de maroilles

Tu pourrais pas nous faire ça comme bouffe pour qu'on déguste un après midi à Centre motos

Ti vo vir, même chi t'n'es po an fichelle bleue, ti n'pouvo po eul rater. Sauf chi, quind te l'auro mis dins tin four, ti vo in
vadroulle, faire du léque-vitrine ou j'sais quo d'aute...

Pou t'faciliter l'vie, ti pouvo acater an pâte toute faite. Mi, j'avos an
préférince pou an brisée mais chi ti n'aimo po, tu prinds an feuilletée
ou tu t'eul faiso ti même (ou eud faime ... ).

V'là quo qui t'faut d'aute :
- 1 Maroilles « mignon », ti savo, ché ch'ti qui faiso inviron 360 grammes.
- 3 œufs (po d'autruche ni calle, eche te laiches d'viner)
- 300 grammes eud fromache blinc (ti pouvo prindre du zéro pou chint, ch'est
toudis cha in moins pou'eul bedaine ).
- 150 grammes eud fromache à tros rapé.
- Poifre. (Ne metto churtout po eud sel, eul 'Maroilles et eul rapé, ch'est déjà
assez salé !)

Ti pouvo préparer eul tourtière (28cm, y fo tout dire as't'heur!) et mette eul pâte
eud dins. Ti po auchi mette tin four in précauffache à 200 degrés inviron
(ch'étot l'7).

Dins an jatte, même qu'in appello cha an tchul eud poule (ch'est po des
carabistoules) ti metto che œufs intiers (t'inlèfes quind même eul coquiles), ti
metto eul fromache blinc et ti batto l'apparel
- poifres, ti pouvo y aller, ché bion pou tin santé. Ti metto eul fromache rapé
et t'artoulles cor'.

A'ch't'heure, ti copes ch'Maroilles in dés d'inviron deusse cintimètes eud coté, et an fos qu't'auro fini, ben t'as tes doigts qui putent mais ch'est normal et nin grafe !
Ti metto ches dés dins l'mixture qu'tavos faite et ti toulles incore.
Po eul peine d'écraser ches dés, chi y resto des tiots bouts, ch'est très bin !

V'là, y resto pus qu'à vercher tout l'apparel dins tin fond eud pâte et
t'l'mets dins eul four pou inviron 35 à 40 minutes.

An bielle couleur dorée pou ête sûr d'eul cuichon !

Mi, eche la minge in intrée (d'où eum bedaine auchi ), mais ti pouvo auchi la minger in souper aveuc an salate verte !

Chi ti faiso attinchion à t'line, t'as qu'o sucher eul glachons !
Lien à poster
Partager sur d’autres sites
titebeta a écrit:
Avec l'aide d'Eric à la traduction et de Dom en cuisine, on va p'têt pouvoir faire quelque chose de bien


ti vo la traduchion?
No pour la ripaille je po la faire.

Par contre,on fait commein pour la baraque eud frites à Centre moto
Lien à poster
Partager sur d’autres sites
  • 4 weeks later...
ohh ti zaut' !!!!
j 'avo nin lu tout cha, mi !!! cha ch est bin du chtit ...d el vro chti!!!
et t' recette al' maroilles ,mi j' voudro bin la faire ker dan m' gamelle, biloute!
cha avec eun bonne portion eud' frit' d eul' baraque a frites....et churtout.... eun BONNE BIèEEEERE....eud ' moucron!
Lien à poster
Partager sur d’autres sites
×
×
  • Créer...